Medlem av Norgeseliten logo

Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12 prosent av alle boligbranner her i landet.

Komfyrvakt-300x110.jpg

I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann. For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. I tillegg passer komfyrvakten på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ifm rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren. Vi hjelper deg med å få installert komfyrvakt!

This site uses cookies. For more information click here.