Lokale tjenester

Solkraft – Hvorfor velge solenergi?

Som eier av et solkraftverk produserer du egen kortreist strøm til eget bruk, uten inngrep i naturen, du benytter arealer som du allerede disponerer/eier.

Visste du at solkraft er den fornybare energiformen som vokser raskest i verden og på de siste 6 årene er kostnaden på solkraft halvert!

I tillegg har Enova støtteordning. Vi har definert solcelleanlegg som et nytt satningsområde både på næringsbygg og på boligmarkedet.

Finn din bolig her og beregn potensiell strømproduksjon.

Komfyrvakt

Tørrkoking på komfyren er årsak til omtrent 12 prosent av alle boligbranner her i landet.

I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann. For å unngå denne brannfaren er løsningen å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den er i bruk. I tillegg passer komfyrvakten på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Komfyrvakten består av en sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ifm rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren. Vi hjelper deg med å få installert komfyrvakt!

Elkontroll/termografering

 Vi utfører alle typer kontroll av elektriske installasjoner

  • Boligkontroll
  • Internkontroll / IK-EL for næringsbygg
  • Internkontroll / IK-EL for landbruksinstallasjoner
  • Periodisk kontroll av nødlysinstallasjoner
  • Termografering

Ta kontakt med:
Aleksander 94099744, aleksander@borgeskogen.no
Jørgen 91699286, joergen@borgeskogen.no

 

Vi er sertifisert etter følgene normer:

NEK 405-1           Termografering

NEK 405-2           Boligkontroll

NEK 405-3           kontroll næringsbygg

NEK 405-3B        Kontroll Landbruk

NEK 405-4           Foretaksgodkjenning

FG- godkjenning for disse normene

Kontakt oss

Har du spørsmål? Kontakt oss!

Kontakt oss

Sertifikater